فهرست مطالب
- چرا بهترین روش طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز است؟
- 4 روش پخت سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن
- فوت و فن پخت سیب زمینی در هواپز
- آنچه درباره طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز آموختیم
سیبزمینی سرخ شده یکی از محبوبترین خوراکیها برای افراد با هر سن و سالی است و همه دوست دارند در کنار غذاهای فست فودی یا خورشتها سیب زمینی ترد و خوشمزه بخورند. پختن سیب زمینی به روشهای مختلفی میتواند انجام شود که رایجترین آنها در ماهیتابه، هواپز، مایکروویو و آون توستر است. در سالهای اخیر که سرخ کنهای بدون روغن به بازار آمدهاند دیگر نیاز نیست فقط پوره سیب زمینی ساده بخورید بلکه میتوانید سیبزمینی را با این دستگاه به شیوهای درست کنید که کالری و چربی کمتری داشته باشد و کمتر نگران سلامتیتان باشید.
خوشبختانه پخت سیب زمینی در هواپز باعث تغییر مزه آن نشده و میتوانید آن را با کمترین روغن و ضرری درست کنید و از مبتلا شدن به بیماریهای قلبی، عروقی یا چاقی جلوگیری کنید. در این مقاله تکنولایف قصد داریم طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز را به شما آموزش دهیم و به تمامی سوالات شما درباره پخت سیب زمینی در هواپز پاسخ دهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.
انواع لوازم پخت و پز مانند مایکروویو را با بهترین قیمت از تکنولایف خریداری کنید.
چرا بهترین روش طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز است؟
با ورود هواپز یا سرخ کنهای بدون روغن، آشپزی بسیار ساده، سالم و سریعتر شدهاست. یکی از پرکاربردترین و محبوبترین غذاهایی که میتوانید با هواپز بپزید، سیب زمینی است. پخت سیب زمینی داخل هواپز مزایای زیادی دارد که در ادامه با برخی از مهمترین آنها آشنا میشویم:
- میتوانید سیب زمینی را در دستگاه هواپز بسیار ترد و با کمترین میزان روغن در عرض 30 دقیقه درست کنید.
- میتوانید طعم بینظیر سیب زمینی رستورانی، سیب زمینی شکم پر یا سرخ شده را در خانه تجربه کنید.
- دیگر بوی سرخ کردنی، روغن و دود در خانهتان پخش نمیشود.
- نیاز نیست زمان زیادی را پای گاز یا دیگر وسایل برای درست کردن سیبزمینی بگذرانید. با تنظیم دما و زمان پخت، خود دستگاه کار پختن سیب زمینی را به بهترین شکل انجام میدهد.
- کالری سیب زمینی هواپز شده بسیار کمتر و پخت آن سالمتر است. پس این روش پخت برای کودکان و افرادی که رژیم غذایی دارند هم مشکلی ایجاد نمیکند.
با تکنولوژی گردش هوا در سرخ کنهای بدون روغن همه جای سیبزمینیها یکنواخت پخته و طلایی میشود.
4 روش پخت سیب زمینی در سرخ کن بدون روغن
در ادامه با 4 روش طرز استفاده از سرخ کن بدون روغن برای سیب زمینی آشنا میشویم و مواد لازم و روش تهیه سیب زمینی در هواپز را آموزش میدهیم:
سیب زمینی رستورانی
طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز را در این قسمت بیان میکنیم. در اینصورت میتوانید خودتان به بهترین شکل با هزینهای ناچیز سیب زمینی سرخ کرده سالم در خانه درست کنید. از این روش برای پخت چیپس هم میتوانید استفاده کنید.
روش اول:
- ابتدا مقدار مناسبی سیب زمینی را برش بزنید و بعد از شستن، آنها را به مدت 5-10 دقیقه بجوشانید تا نرم شود.
- بعد از این مدت آنها را زیر آب سرد بگیرید یا داخل ظرف آب سرد بریزید تا شوک ببیند.
- در مرحله بعد باید سیب زمینیها را داخل آبکشن بریزید و اجازه دهید کامل خشک شوند.
- بعد از خشک شدن میتوانید آنها را با سبزیجات معطر، زردچوبه و نمک و فلفل مزهدار کنید.
- حالا به مقدار دو قاشق غذاخوری روی آنها روغن بریزید یا با اسپری به آن روغن بزنید و آنها را بهخوبی هم بزنید تا همه سیب زمینیها به روغن آغشته شوند.
- در مرحله بعد باید سرخ کن را 5 دقیقه روی دمای 180 درجه روشن کنید تا فضای داخل آن بهخوبی گرم شود.
- بعد از گرم شدن فضای هواپز باید سیب زمینیها را داخل دستگاه بریزید و به مدت 20-25 دقیقه اجازه دهید تا بهخوبی پخته شوند.
- برای گرفتن نتیجه بهتر هر 10 دقیقه یکبار بهتر است سیب زمینیها را زیر و رو کنید تا همه جای آنها یکنواخت پخته شود.
روش دوم:
اگر حجم سیب زمینیها کم است یا فرصت جوشاندن سیب زمینیها را ندارید، میتوانید از این روش استفاده کنید. کافی است اقدامات زیر را برای داشتن یک سیب زمینی ترد طی کنید:
- بعد از برش و شستن سیب زمینیها، سبزیجات معطر، زردچوبه و نمک و فلفل را به سیب زمینی اضافه کنید و هم بزنید.
- دستگاه را روی دمای 180 درجه تنظیم و سیب زمینیها را داخل دستگاه بریزید.
- بعد از 7-8 دقیقه که مقداری سیب زمینیها پخت، به سیب زمینی روغن بزنید.
- حالا دوباره اجازه دهید که سیب زمینیها با روغن سرخ شوند.
- بعد از 20-25 دقیقه (بسته به حجم مواد) سیب زمینیها آماده میشوند.
- میتوانید روی سیب زمینیها مقداری پنیر پیتزا، سوسیس، کالباس یا گوشت اضافه کنید تا یک سیب زمینی رستورانی ویژه داشته باشید.
سیب زمینی شکم پر
سیب زمینی شکم پر یکی از محبوبترین روشهای پخت سیب زمینی داخل هواپز است. برای پخت سیب زمینی به این روش میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- ابتدا بسته به نیاز و تعداد افراد چند سیب زمینی درشت را بهخوبی بشویید و به مدت نیم ساعت با دمای 170 درجه سانتیگراد در دستگاه بگذارید تا مقداری بپزد.
- بسته به اندازه سیب زمینی ممکن است نیاز باشد حدود 10 الی 20 دقیقه دیگر زمان پخت را بالا ببرید تا سیب زمینی به طور کامل تنوری شود.
- پس از کامل شدن فرآیند پخت باید سیب زمینیها را از وسط ببرید و مواد میانی که اغلب شامل کره، پنیر پیتزا، پودر سیر، پودر آویشن، قارچ، ذرت، گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل هستند را داخل سیب زمینی بریزید.
- اگر قصد دارید از گوشت به عنوان مواد میانی استفاده کنید باید ابتدا این مواد را بپزید و بعد از رسیدن به دمای محیط آنها داخل سیب زمینی بریزید.
- اگر بخواهید روی سیب زمینی شکم پر را پنیر بزنید، میتوانید مجدد 5-10 دقیقه سیب زمینیها را داخل دستگاه بگذارید تا روی پنیرها طلایی شود.
میتوانید برای مواد میانی سیبزمینی شکم پر از انواع میوه و سبزیجات استفاده کنید.
سیب زمینی تنوری هواپز
سیب زمینی ذغالی یا تنوری از شیوههای پرطرفدار پخت سیب زمینی هستند. برای پخت سیب زمینی تنوری در هواپز باید ابتدا به مقدار لازم سیب زمینی، پودر پنیر و آویشن، پودر سیر، نمک و فلفل را آماده کنید. سپس مراحل زیر را برای طرز تهیه سیب زمینی تنوری در هواپز طی کنید:
- ابتدا پوست همه سیبزمینی را بگیرید و آنها را به قطعات ضخیم تقسیم کنید.
- حالا باید سیبزمینیها را در قابلمهای آب داغ بریزید تا بهخوبی بجوشد.
- پس از چند دقیقه باید آنها را داخل آبکش بریزید و پودر آویشن، نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پنیر را به آن بزنید تا مزهدار شود.
- چند دقیقه بهخوبی سیب زمینی و مواد را هم بزنید تا همه قسمتهای آن به مواد آغشته شود.
- حالا باید چند دقیقه هواپز را روشن کنید تا فضای آن بهخوبی گرم شود.
- پس از گرم شدن هواپز، کف آن را کمی روغن بزنید و سیب زمینیهای مزه دار شده را درون دستگاه بگذارید.
- سیب زمینیها را به نحوی بچینید که روی هم نیافتند یا همه جای آنها بهخوبی پخته شود.
- در مرحله آخر باید دما و زمان دستگاه را به ترتیب روی 200 درجه سانتیگراد و 20 دقیقه تنظیم کنید.
- بهتر است پس از 10 دقیقه به سیبزمینیها سر بزنید و آنها را زیر و رو کنید تا همه جای آنها مغزپخت و طلایی شود.
فوت و فن پخت سیب زمینی در هواپز
در ادامه برخی از مهمترین نکات برای طرز تهیه سیب زمینی در هواپز را بیان میکنیم:
- اگر میخواهید سیب زمینیهایتان فوق العاده ترد و خوشمزه شوند باید 20 دقیقه قبل از پخت آنها را داخل آب سرد بریزید.
- سعی کنید همه سیب زمینیها را یک اندازه برش بزنید تا همه آنها یکدست و به طور کامل پخته شوند.
- اگر برای پخت سیب زمینی داخل هواپز عجله دارید میتوانید دما را روی 200 یا 220 درجه سانتیگراد بگذارید، فقط باید هر 5 دقیقه آن را چک کنید تا نسوزد.
- بهترین زمان برای طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز به ترتیب 25 دقیقه در دمای 180 درجهسانتی گراد است.
- گرم کردن هواپز قبل از گذاشتن سیب زمینی در دستگاه باعث ترد شدن و پخته شدن سریعتر سیب زمینی میشود.
- برای کیفیت بهتر سیب زمینیهای سرخ شده بهتر است فقط یک لایه و حجم کم سیب زمینی درون هواپز بریزید و دستگاه را کامل پر نکنید.
- ارزش غذایی سیب زمینی هواپز شده بسیار کمتر از سیب زمینی سرخ شده در روغن است و هر 100 گرم آن حدود 77 کیلوکالری دارد.
آنچه درباره طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده در هواپز آموختیم
آشپزی با هواپز تجربهای بینظیر از پختن سیب زمینی کبابی، شکم پر، رستورانی و … را برای شما رقم میزند. این روش به شما امکان میدهد با کمترین روغن، یک سیبزمینی ترد و خوشمزه درست کنید و دیگر نگران سلامت خودتان یا خانوادهتان نباشید. با آشنایی بیشتر با دستگاه هواپز و خرید بهترین مدل میتوانید مقاله بهترین سرخ کن بدون روغن را بخوانید تا با ویژگیها و انواع برندهای تولید کننده هواپز آشنا شوید.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها